Plaže

Plaže Crne Gore na godišnjem nivou posjeti veliki broj turista jer spadaju u najljepše plaže na svijetu. Neke od obalnih destinacija  su u izabrane u Top 10 svjetskih turističkih destinacija, na primjer Sveti Stefan. Crnogorsko primorje  je 293 km dugačko sa 73 km plaža i prostire na 117 lokacija. Možete odabrati plaže po svom ukusu – pijesak, šljunak ili kamene  plaže. Takođe, možete birati dugu plažu, ili malu i intimnu, plažu s raznim modernim sadržajima ili jednostavnu, rustikalnu .
Dozvolite da vas upoznamo sa najljepšim plažama u Crnoj Gori:

Ulcinj

Ulcinjska obala dugačka je 32, 70 km, od čega plažama pripada 18, 10 km. Najljepše i najveće su pjeskovite plaže kojima pripada 14, 40 km. Medju brojnim plažama (ima ih oko 25), svojom ljepotom, veličinom i okolnim ambijentom ističu se isključivo pješčane plaže: Velika plaža, Mala plaža, Ada Bojana, kao i plaže duž Borove šume i Valdanosa.

Oni koji su pohodili ulcinjske plaže i koji su im ostali vjerni dugi niz godina, iznošeći svoje impresije, konstatuju kako je boravak na tim plažama istinski doživljaj „raja na zemlji“. Da je to zaista tako, potvrdjuje i priroda koja okružuje ulcinjske plaže: sitni pijesak, toplo more – azurno plave boje, trska, drvene kućice ili tek po neki restoran splav u robinzonskom stilu, sunce i tišina koju katkada veoma diskretno prekine šum talasa.

Na udaljenosti od samo nekoliko kilometara od Velike plaže može se naći plaža za nudiste, klasično kupalište, kao i plaže koje najviše posjećuju pokrivene žene, a to je zapravo ono što je specifično za ovaj dio crnogorskog primorja, što ga čini jedinistvenim u svijetu.

Velika plaža – Vjerovatno  ne postoji turista koji je proveo odmor u Ulcinju a da nije posjetio Veliku plažu u Ulcinju. To prekrasna plaža, samo 5 kilometaraudaljena od centra Ulcinja. Plaža je 13 km duga i široka 60 metara.

Mala plaža u Ulcinju ili kako se inače zove gradska plaža. Dužina plaže je 376 metara, a površina je 12,787 m. Fin pijesak pokriva njenu pješčanu obalu. Mala plaža se nalazi u jednoj od najljepših uvala Ulcinja, između poluotoka Ratislava i Starogradske tvrđave (Stari grad tvrđava).

Ada Bojana – možda najljepša plaža u Crnoj Gori, zapanjujuće pješčano ostrvo u sredini rijeke, s polu-privatnim plažama i reputacijom za ekskluzivnost.  Ada Bojana je u blizini Ulcinja i lako dostupna automobilom ili autobusom. Samo zamislite: cijeli otok okružen bijelim pješčanim plažama, hladno piće uz more čeka sve one koji se odluče na kratko putovanje.

AdaBojana   Ada Bojana

Ulcinj

Bar
Najveći deo obale barskog područja je strm i kamenit , sa uvalama, ponorima, strmim liticama i obale sa strmim ivicama. Budući da je mali broj ostrva i grebena na obali , Bar je prilično izložen talasima. Dužina obale Bara koja se može koristiti za kupanje je 4.964 metara.

Crvena plaža – Između litice Djonov krš (Kamen jedini), stjenovite obale i platoa Crvanj, u Baru nalazi se Crvena plaža. Ona je pokrivena malim sitnim šljunkom i pijeskom crvenkaste boje, što daje posebano obilježje ovoj plaži. Vrlo lijepa i nije toliko udaljena od grada Bar.

Plaža - Bar

Budvanska rivijera

Jaz– plaža je jedna od tri najveće plaže na Crnogorskom primorju. Ona je 1200m duga i smještena je  2,5 km sjeverno od Budve. Jaz je pješčana plaža, kako u vodi i tako na plaži. Ona je idealna za kampere, jer se u njenoj  pozadini nalazi kamp kapaciteta 2000 mjesta. Okružena je bujnim mediteranskim rastinjem. Sastoji se od dva dijela, prvog 850 m, a drugi je nekada nudistička plaža, od 450 m.

Plaza - Jaz

Mogren – plaža se sastoji od dvije manje plaže sa ukupnom dužinom od 350 m. Plaže su povezane sa tunelom. Njihovo prirodno okruženje mjesto Mogren svrstava u kategoriju najatraktivnijih plaža, s pijeskom srednje veličine čestica, kako na plaži tako I u samoj vodi. Plaža je izložena suncu i južnom vjetru. Zaklonjena je brdom Spas koje je prekriveno gustom borovom i hrastovom šumom. Nalazi se na 150m od Starog grada Budve i obala vodi prema njemu. Plaža je dobila ime po španskom mornaru  Morgini koji se iskrcao ovdje nakon brodoloma.

Plaza - Mogren

Slovenska plaža – Budva protežese od marine do hotela Park, 1.600 m u ukupnoj dužini. Ovo je i pješčana plaža i hotelski kompleks sa istim imenom koji je smješten u pozadini.  Mala plaža plaža također ima nekoliko sportskih terena.

Slovenska plaza

Sveti Nikola– neizbježan deo rivijere je ostrvo Sveti Nikola, na udaljenosti manjoj od 1km od Budve. On ima tri pješčane plaže ukupne dužine 840m  i ostrvo je prekriveno raznom mediteranskom vegetacijom. Najljepše plaže nalaze se na južnoj strani ostrva i one su dostupne samo brodom. Ostrvo Sveti Nikola je glavno izletište u području Budve.

Ostrvo Sveti Nikola

Guvance – je mala pješčana plaža koja se nalazi ispod pješačke staze u blizini tunela koji vodi do Bečića. Ona je 80 m dugačka.Postoji cafe bar na ovoj plaži, gdje možete poručiti hladno osvježenje. Mala plaža gleda ka Zapadu i možete uživati ​​u nezaboravnim zalascima sunca .

Guvance

Bečići plaža – je jedna od najvećih i najljepših plaža na jugu Jadrana. To je pješčana plaža, od 1950 m i proteže se od Zavale do Djevištenje. U pozadini ćete naći bezbroj objekata koji će učiniti vaš boravak još ugodnijim.

Becici plaza

Kamenovo – plaža je prva u nizu od 16 manjih plaža koje leže između mjesta Bečići i “Perazića do.” Plaža Kamenovo je 330m duga. To je pješčana plaža s tirkiznom bojom vode.

Kamenovo

Pržno  plaža nalazi se ispred slikovitog mediteranskog naselja istog imena. Pržno Plaža se proteže od rta do rta Kamenovo do rta Miločer. To je pješčana plaža, 260m duga. Gledanje zalaska sunca sa  ove plaža je nešto što ne smijete propustiti!

Przno

Kraljičina plaža – Na 500m udaljenosti od Svetog Stefana se nalazi jedna  od najljepših plaža na Mediteranu, Kraljičina plaža. Ona gleda ka Zapadu i nudi zadivljujuće zalaske Sunca. Ovo je mala plaža, 200m duga. Nalazi se ispod bivše ljetne rezidencije kralja Aleksandra Karađorđevića. Ovo je bila omiljena plaža njegove supruge, kraljice Marije.

Kraljičina plaza

Miločer – je takođe poznat pod imenom “Kraljeva plaža”. Nalazi se pored Kraljičine plaže i okružen je 18 hektara parka u komežive  neke egzotične vrste kao što su: Libanon Cedar, tropske mimoze, kaktusi, agava i mnoge druge. Plaža je duga 280m i pješčana je.

Milocer - Kraljeva Plaza

Sveti Stefan – na ovom atraktivnom mjestu na Jadranu srećemo sa rijetkom prirodnom pojavom. To je pješčana prevlaka koja povezuje ostrvo i kopno. Sa obje strane nasipa  nalaze se pješčane plaže, jedna sa svake strane. Boja pijeska je ružičasta, a plaža je 1170 m duga. Hotel Sveti Stefan nalazi se na ostrvu i u blizini ćete naći ronilački klub, restorane, kafiće, parking, park.

Sveti Stefan

Drobni pijesak – Idući ka jugu, prema Petrovcu srećemo sa malim, usamljenim plažama, od kojih je većina pristupačan samo vodenim putem. Plaža Drobni pijesak izdvaja po svojoj ljepoti. Duga je 250m i to je omiljena plaža lokalnog stanovništva.

Drobni pijesak

Perazića Do – Do Perazića plaža se nalazi u uvali ispod Manastira Rezevica. Ona je mala, pješčana plaža 40m duga. Pored plaže se nalazi u blizini hotel AS, kao i marine za male brodove.

Perazića Do

Petrovac plaža – pješčana plaža duga 600 m sa crvenom bojom pijeska i jedna je od najposjećenijih plaža na Rivijeri. Specijalne čari plaži daju  dva mala ostrva u neposrednoj blizini.

Petrovac

Lučice – Vrlo lijepa plaža koja je, iako je vrlo frekventna, prirodno ostala netaknuta. Nalazi se 500m južno od plaže Petrovac. Ima oblik male uvale i duga je 220m. To je takođe  pješčana plaža okružena borovom šumom.

Lučice

Buljarica – je možda najveći razvojni potencijal duž crnogorske obale. Buljarica polje i padine brda Dubovica su veoma pogodne za razvoj svih vidova turizma. Buljarica uvala proteže se od “Rešov brda”  do Dubovica, i najveća je plaža Budvanske rivijere. Ona je 1 km udaljena od Petrovca ​​u pravcu Bara, i duga je 2.250 m.

Buljarice

 

 

 

Pretraga

Rezervacija smeštaja

Reklame

Uluguru Tours, tour company & safaris Royal Tour N Travel Advertisement Advertisement