Biciklizam

 

Biciklizam

Biciklistima istraživačima na raspolaganju je oko 3.000 km puteva širom zemlje. Obalna transverzala pruža nebrojene mogućnosti ljubiteljima aktivnog odmora tokom cijele godine i biciklizam je zahvalan sport za ovakav predeo. Prostire se uz obalni planinski lanac od Orjena (sjeverno od Kotorskog zaliva), preko Lovćena, sve do Rumije na jugu. Imaćete osjećaj da hodate „ivicom krova“ koji dijeli more od ostatka Crne Gore… Već i jednodnevni izlet ovim putem ispuniće vas ljepotom, mirisima, pružiti pogled od kog zastaje dah. Ići ćete stazama kojima su za endemskim biljnim vrstama tragali svjetski poznati botaničari. Planinarski putevi vodiće i starim trgovačkim rutama, pored vojnih utvrđenja, starih gradova, sela i ambijentalnih cjelina od etnografskog značaja. Geografska karta s detaljnim opisima i markacijama duž rute biciklizam čini jednostavnim jer je karta je sasvim dovoljna za orijentaciju i sigurnost. Ova ruta je dio nacionalnog programa razvoja “Wilderness Hikinga ” i “Wilderness Bikinga “, uzduž i poprijeko kroz crnogorsku divlju ljepotu…

Na Mediteranu, jednostavno nema planine koju možete uporediti sa onima  u Crnoj Gori, a sada su sve više i više dostupne biciklistima. Sve u svemu, oko 3.000 km od biciklističkih staza su identifikovane za nova otkrića. Kada je reč o opremi – mountain bike ili trekking bicikl će biti vaš najbolji izbor.

Juliana Behring, koja je prvi ženski rekorder u Najbržem obilaženju svijeta biciklom (Fastest World Circumnavigation by bicycle), rekla je kada je prošla  biciklom kroz Crnu Goru-: “Crna Gora je jedna od najljepših dijelova kroz koji sam vozila do sada”. Danas možete takođe računati na sve veći broj uzbudljivih lokalnih staza , koje su bile poznate samo nekolicini lokalnih biciklista. Primjer za to je prekrasna staza, koja je deo svijetskog sve uspješnijeg avanturističkog događaja, to je trasa” Northern Challenge”. I u Crnoj Gori, za razliku od mnogih planinskih regiona, ne morate nositi svoj ​​bicikl da bi došli do najljepših pejzaža! Možete početi vožnju od praga svog smještaja – bilo gdje da je to – i opustite se na obali Jadranskog mora na kraju svoje turneje.

www.montenegro.travel

Biciklizam

Pretraga

Rezervacija smeštaja

Reklame

Uluguru Tours, tour company & safaris Royal Tour N Travel Advertisement Advertisement