Skijanje

Dok su mnoga Evropska skijališta pretrpana, sa manjkom pravog snijega i nesređenim  borovim šumama za skijanje, Crna Gora Vam nudi dubok i sitan snijeg, skoro bez ljudi i površinom precizno raspoređenih bukovih stabala.

Evropska najbolje čuvana ski tajna nalazi se na  planini Bjelasica u Jezerinama, oko 15 minuta vožnje od grada Kolašin i sat i po vožnje do fantastičnog  kanjona Morača  od glavnog grada Crne Gore – Podgorice. Iako  je najviši vrh, Crna Glava, samo je 2.139 m visok, količina snijega i raznovrsnost  terena  u Jezerinama će vas iznenaditi. Iako relativno mali u odnosu na mnoga evropska odmarališta – ima samo pet ski  liftova , mada su četvorosedi velike brzine u izgradnji – Jezerino skijanje kroz šume , sa lepim snijegom i bez gužve čine ga zaista izuzetnim . U martu , pod plavim nebom i  niskim temperaturama , moguće je skijati  ceo dan po netaknutom snijegu , na uređenim stazama i kroz drveće , sa manje od 10 skijaša na planini . Pored jeftinog ski pasa, dobrih restorana i ski servisa , ovo skijalište važi za jedno od najpovoljnijih  u Evropi .
Noćni život ne može da se poredi  sa velikim Evropskim skijalištima , ali možete uživati u rastoranima sa slamenim krovom uz domaću  hranu i piće kao što su kačamak i rakija od kruške.

Ako više volite strmiji teren za skijanje , onda grad Žabljak , u planinskom regionu Durmitora , vredi posjetiti . Iako postoji  samo četiri ski lifta , oni vas mogu odvesti do preljepih skijaških staza i terena za paraglajder. Tuda protiče  lepa rijeka Tara  kroz najduži kanjon u Evropi , gde se nalazi  20 vrhova preko 2.000 m , sa pogledom na 18 predivnih jezera , tako da nije iznenađujuće da su razgovori  u toku da se uspostavi operacija koja se zove  heli – skijanje.

Zicara   Skijanje

Kuce-u-snegu

Pretraga

Rezervacija smeštaja

Reklame

Uluguru Tours, tour company & safaris Royal Tour N Travel Advertisement Advertisement