Događaji i festivali

U Crnoj Gori tokom cele godine održava se veliki broj festivala koji obuhvataju sve vidove umjetnosti. Festivali su organizovani sa puno ljubavi i umjetničke strasti.

Podgoričko kulturno ljeto
Podgoričko kulturno ljeto se, već duže od decenije, odvija pod pokroviteljstvom Glavnog grada Podgorice, odnosno Sekretarijata za kulturu i sport i uz podršku gradskih institucija kulture. Niz kulturnih manifestacija tokom ljetnjih mjeseci održava se u glavnom gradu. Treba spomenuti brojne predstave na otvorenom, filmske noći i koncerte na krovu Kulturno informativnog centra Budo Tomović.

Cetinje biennale – Cetinje

Vrlo važna likovna manifestacija i za Cetinje i za Crnu Goru. Manifestacija se pretvorila u međunarodni bijenale moderne likovne umjetnosti. Ova prestižna manifestacija se održava na Cetinju svake druge godine. Umjetnici, stvaraoci, i kritičari iz cijelog svijeta okupljaju se na Cetinju, uživajući u ljepotama ovog grada, predstavljaju svoje radove, a često i se organizuju razne slikarske i umjetničke radionice u kojima stvaraju nove radove.

Festival podvodnog filma – Kotor

Manifestacija, koja  ima za cilj upoznavanje sa crnogorskim podvodnim svijetom na kojem se različiti domaći i strani filmski stvaraoci, okupljaju. U nekoliko dana programa na projekcijama možete vidjeti ljepote podvodnog svijeta, kao i vještine i odvažnost ronioca. Svake godine gosti  obogaćuju program sa svojim dostignućima pod vodom širom svijeta u morima i okeanima su sve brojniji.

Bokeljske noći – Kotor

Jedna od najpoznatijih turističkih manifestacija u Kotoru, prepoznatljiva po paradi brodova,  koji se ukrašavaju  i učestvuju u takmičenju. Bokeljske noći su godišnja manifestacija u Kotoru, održavaju se u trećoj suboti avgusta.
Ovaj događaj prati parada brodova ispred Starog grada, žurke širom Starog grada, i vatromet na kraju večeri. Brodovi za krstarenje duž kotorske luke prekriveni su svjetlima i ukrašeni raznim šarenim motivima. Na kraju parade, nagradu će dobiti najbolje uređen brod.

Budva Grad teatar

Budva je poznata po kulturnoj manifestaciji Grad teatar, koji je sinonim za pozorišni život crnogorske obale tijekom ljeta. Grad teatar traje već 20 godina, a obično počinje u julu, a završava u sredini avgusta. Osim teatra turistima je omogućeno da se upoznaju s lokalnom muzikom i likovnim radovima.

Praznik mimoze – Herceg Novi

Mimoza festival održava se svakog februara u cijelom gradu, najavljuje dolazak proljeća i privlači više od 20.000 posjetitelja u proslavi njihovog kultnog cvijeta. Prvi praznik je proslavljen 1969. Festivala sadrži bezbroj kulturnih događanja, odličnu hranu, vino, muziku, paradu i karneval.

Mimoza   Mazoretkinje

Vatromet

Pretraga

Rezervacija smeštaja

Reklame

Uluguru Tours, tour company & safaris Royal Tour N Travel Advertisement Advertisement