( )

Cijevna je reka koja protiče kroz Albaniju i Crnu Goru. Cijevna izvire na severnoj strani Prokletija, zapadno od planine Trojana. Ukupna dužina reke je 56 km, a sliv joj obuhvata 360 km².

Mala rijeka Cijevna je objedinila svojim izgledom čitavu lepotu svih crnogorskih rijeka – duboki kanjon sa visokim stijenama koje ga okružuju i mnoštvo pragova u burno vodenom potoku planinske rijeke. Cijela ta uzbudljiva slika se upotpunjuje tipičnim mediteranskim predelom – grozdovima granata, smokve i grožđa, koji rastu tačno na strmim padinama riječnog kanjona. Zahvaljujući bliskom rastojanju od Podgorice, rijeka Cijevna se često koristi za odmor lokalnih stanovnika. U Cijevni se često kupaju i odmaraju na njenoj obali gde se nalazi poznati vodopad Niagara sa italjanskim restoranom pored njega pa turisti neretko dolaze i njega da vide.

Reka ima jarko izraženi planinski karakter. Tokom kišne sezone i sezone topljenja snega ona se prepuni, dok se leti njen nivo jako smanji, ali svakako ostavlja mogućnost navodnjavanje doline koje se nalazi u okolini i koja se koriste za uzgoj grožđa.

Rijeka Cijevna je klasično čist dokaz prelepih crnogorskih rijeka!