( )

Planina Lisa smjestila se na jugoistočnom kraju masiva Bjelasice i sjeverno od prijevoja Trešnjevik koji ju dijeli od masiva  Komova. Na raskršću planinskih uzvišenja – Bjelasice, Komova i Prokletija, Andrijevica na jedinstven način predstavlja živopisni predeo koji veže ove masive. Andrijevica se nalazi u severoistočnom delu Crne Gore, na nadmorskoj visini od 740 metara.

Neponovljivi pejzaži netaknute prirode ne ostavljaju nikoga ravnodušnim. Ovo je relativno mlado naselje, ali je teritorija opštine oduvek bila prostor ljudskog delovanja i privrednih aktivnosti. Počeci razvijanja infrastrukture vezuju se za otvaranje ugostiteljskih, trgovinsih i zanatskih radnji sredinom XIX veka. Planina Lisa vezuje Komove i Bjelasicu, a ovuda prolaze pešačke i biciklističke staze i odavde možete birati između spusta ka Gradišnici, Kolašinu ili Beranama. Pogled sa Lise pruža se na sve strane. Stanovnici ove oblasti su tradicionalni meštani koji cene prolaznike i goste, pa se ne ustručavajte da iznesete utiske o okruženju. Odluče li da podele koju mudrost sa vama, poslušajte, a ponude li domaću rakiju ili sir, ne odbijajte.

Kada se popnete na prevoj Lise, pogled se pruža na sve strane, vidite i Komove i Bjelasicu, i doline rijeka svuda okolo. Prolazite i kroz nekoliko lijepih, živih katuna.